Sunday, June 10, 2012

Kelaparan Di Tengah Malam??Meh Aku Ajar Korang Masak..

~Salam Stalkers~

Ntah kenapa mlm nie aku nk wat entri sblom aku blek g asrma tgh ari nnty..entri ntuk kali aku nk buat pasal ''Cara2 Memasak Maggi Mengikut Kepala Hotak Aku''..hoho..bongkak terase!

***********************************************************

ok *teet*,berbalik kpd objektif kita sebentar td,,chewahh mcm saiful nizam hok dok bca berita gitu!
*kk..aku bg kebenaran ntuk korang buh penampo kat aku..lol

aku sebenar nye tgh on9 + tgok euro + lapo..so nk bg kenyang,,aku msk la maggi..
ok para penonton,menu kita pada hari ini ialah maggi masak stail mamat poyo 'namaku afiq'...lololololol!!agk2 cm chef wan??oh yea,OMG..thanks all,,auw gitu..okeyh,kita troskan dgn tjuk kita ntuk mlm nie yaw..aaahh aahhh,,my words look like nyah x..??auwww mlu mak~

**********************************************************

ok aku nk ajar korang cmner nk wat maggi ikut cra aku bila perot korang nyanyi lagu M. nasir..hahaha..tpi make sure korang ader bhan k..

First of all cewahh,,speaking mat salleh plak..korang msti ader bhan yng cukop untuk msk maggi cm aku yng enak lgi menjilat lutut..lolololol..


  1. Maggi benda wajib la kan sbb korang nk masak maggi
  2. Sosej
  3. Telur


ok,step seterusnya yaww!!*ok dush kena sepak laju2..

nie kuali n korang amik minyak tuang laju2 n panaskan ntuk nk goreng sosej k..

didihkan air untuk mandikan maggi yng keraih kedekang tuh smpy lembut mcm tuttt..haha korang translate sndri k..

ok,tujuan korang panaskan minyak tuh untuk goreng sosej kan,.sblum tuh,jgn msokkan tros tau..korang kena potong sosej tuh dulu kecik2..



mcm nie k..

bila agk2 minyak tuh dh pnas giler nye bapak..korang masukkan la sosej2 yng dh di potong n goreng smpy korang agk2 msak walopon aku taw korang x pndai msak cm aku..harharhar,,*kmbang idong


korang goreng2 nie elok2 taw,jgn smpy terkena muka lak..klu terkena korang ckp tersimbah asid kat muka sendri k..lol!

pastuh korang jgn lupa check sme air yng korang tgh didihkan tuh,,tkut nnty berasap stu rumah kna marah ngan mak sbb msk cm zaman logam..hah,aku lettuew..wkwkwkwk,,kantoi!

****************************************************

then,korang msukkan maggi kedalam air yng tgh menggelegak mcm kpla korang yng tgh jwb soalan addmath tuh..lololololol!!

lgu nie noe bkn lgu tuh..hewhewhew





msokkan perencah yng bg korang bodo tuh


 Lepas korang bubuh perencah yng tutt tuh,,korang taruk plastik perencah ke dalam tong smpah lar xkan nk telan kowt,,klu korang rse korang kuat korang telan jer..hoho!!XD
kk,pastuh korang msuk kan la sosej2 yng yum2 tuh kat dlm maggi nie..

msuk kan leklok jgn smpy tergolek jtuh bwh lak ye,,klu jtuh pown aku taw korang amik blek mkn jgk..#FACT!


 lepas korang msukkan sosej2 tuh,,korang gaul skit then msok kan telor ke,,mcm pic di ats..lepas msuk kan isi telor kulit dya buang noe jgn dok buat semak umh!

pastuh korang gaul2 kan dan gaul lagi dan gaul2 lgi..pastuh,korang gaul lgi n lagi n lagi..then,korang biarkan selama 59 saat..hah!count2 cpt..horhorhor..

nmpk sodap x??

Ok,,bila korang agk2 dh msak..korang angkat la msok mangkuk ye bkn cawan..lolololol!

fuhh~ berasap jer..nmpk x?klu korang x nmpk korang mati lam 5 saat..hoho XD

sebelom aku lupa,,ader stu bnda aku nk bg tips..korang msokkan sos cili thai dlm masakan korang yang aku cipta tuh  sedang berasap tuh..hihi


  1. Sos cili thai Kimball
  2. Febreze
aq syorkan sos cili thai jer sbb sos cili thai nie made in thailand..eh tak,slap!sbb dya sedap mnis2 gitu..jenama apa2 pown x ape aslkan sos cili thai k..


************************************************


So, siapla korang nye aku  ''maggi mengikut kepala hotak aku''..
wktu mkn tuh aku syorkan korang duk lepak2 dpan tibi smbil tgok euro yang skang nie menge-LIVE kat sluruh ceruk mak nenek dunia kan..
smbil2 tuh aq bg korang minuman kosong tpi sjuk..dan make sure air sejuk tuh besar gedabak sbb klu kecik2 x kaw orang kte..lolololololol!



hah nie aku nye stail la wktu lepak2 smbil tgok euro..yng minuman tuh air sejuk bkn air 100 plus..sje aku mlas nk bancuh air yng lbih sodap dri air 100 plus nie..yaa aku mmg pemalas..hahaks

k.. the end la aku merapu meroyan ntuk mlm nie yaw..dah nk msok subuh nie..hah?yes aku x tdo sbb aku mlas nk tdo..hebat dap?
ok mengaku jerla korang kte aku gila kan..huissh,,

jgn igt aku tataw korang tgh buat muka neraka kat depan skrin tuh..
kekekeke...kk bye!:D

2 comments:

Zack Kool said...

Ermm bukan sedap sgtpun..hehe..mana dpt idea semua ni? lawak tul entry ni cam merapu hahaha..haa..baru sedap komen tak verfication word..anyway..afiq, boleh tak comment form ni awak wat popup comment..? ini susah navigate ke full comment form..peace..

namaku afiq said...

@zack kool - hohh ? tataw la awak mksud kan apa..*xfaham

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...